İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Zeytinburnu Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Zeytinburnu Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Merkezefendi Mah. Mevlevihane Cad. No22/1 Zeytinburnu/İST
Vizyon
Asrın ihtiyaçlarını müdrik, Doğuyu ve Batıyı bilen münevver, aydın desinler diye dinden taviz vermeyen, dindar desinler diyede dinden taviz vermeyen, tavizsiz fakat müsamahakâr bir gençlik yetiştirmektir. Kendini ifade edebilen,sorgulayan,düşünen,düşündüğünü demokratik yollardan açıkça ifade edebilen;insanları dil,din,ırk,cinsiyet,sosyal ve ekonomik statü yönünden ayırmayan,ayrımcılık yapmayan,bütün insanları kucaklayabilen, Ülkesini ve insanlığı seven bireyler yetiştirmek.
Misyon
Beden,zihin,ahlak,ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere,hür ve bilimsel düşünme gücüne,geniş bir dünya görüşüne sahip,insan haklarına saygılı,kişilik ve teşebbüse değer veren,topluma karşı sorumluluk duyan;verimli, bilim,sanat ve kültür alanlarında yetkin bireyler yetiştirerek topluma kazandırmak.
Okulumuz haberler kısmında mevcuttur.
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM (TEKLİ)
DOĞALGAZ KALORİFERİ
İngilizce, Arapça, Farsça
Ulaşım
93,93C,93M,93T HATLI OTOBÜSLER İLE MEVLANAKAPI DURAĞINDA İNİP MEVLEVİHANE´YE 250 METRE YÜRÜME MESAFESİ İLE OKULUMUZA ULAŞIM SAĞLANIR. KABATAŞ-BAĞCILAR HATLI TRAMVAY İLE CEVİZLİBAĞ DURAĞINDA İNEREK MERKEZEFENDİ CAMİİ 250 METRE YÜRÜME MESAFESİNDEYİZ. 34BZ,34C VE 34A HATLI METROBÜS GÜZERGAHINDA CEVİZLİBAĞ DURAĞINDAN ULAŞIM SAĞLANABİLİR.
OKULUMUZUN SERVİS TAŞIMACILIĞI HİZMETİ BULUNMAMAKTADIR.
CEVİZLİBAĞ TRAMVAY DURAĞI VE METROBÜS DURAĞINA 200 METRE UZAKLIKTADIR.
Kontenjan Bilgileri
Fen ve Sosyal Bilimler (Sınavlı) 60 öğrenci, Hafızlık Proje 30 öğrenci, Farsça Dil Projesi (Sınavlı) 30 öğrenci